START NOUTATI EDITORIALE COSMOTEISM LECTURI ON LINE CUM NE HRANIM MAGAZIN PARAPSIHOLOGIC
Cuprins:

(12)
Planeta Ipocritilor
Alexandru Ciobanu(1046)
Antologie de Literatura dacoromana
Mihai Diaconescu(9)
Paradisul dispretului
Alexandru Ciobanu(25)
Pecetea lui Dumnezeu
Gheorghe Raducan(104)
Dumnezeu exista? Istoria spune: da
Gheorghe Raducan(18)
Tacerea idolilor
Cristian NegureanuJERTFELE PLACUTE SI NEPLACUTE DOMNULUI

(ISAIA 1,11) Ce-Mi trebuie Mie multimea jertfelor voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile de tot ale berbecilor, si de grăsimea viteilor; nu-Mi place sîngele taurilor, oilor si tapilor. Cînd veniti să vă înfătisati înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcati curtile? Nu mai aduceti daruri de mîncare nefolositoare, căci Mi-e scîrbă de tămîie! Nu vreau luni noi, Sabate si adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Urăsc lunile voastre cele noi si praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi. Cînd vă întindeti mînile, Îmi întorc ochii dela voi; si ori cît de mult v-ati ruga, n-ascult: căci mînile vă sînt pline de sînge! Spălati-vă deci si curătiti-vă! Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe cari le-ati făcut! Încetati să mai faceti răul!

(1 CRONICI 21,21) Cînd a ajuns David la Ornan, Ornan s-a uitat, si a zărit pe David; apoi a iesit din arie, si s-a închinat înaintea lui David, cu fata la pămînt. David a zis lui Ornan: Dă-mi locul ariei să zidesc în el un altar Domnului; dă-mi-l pe pretul lui în argint, ca să se depărteze urgia deasupra poporului. Ornan a răspuns lui David: Ia-l, si să facă domnul meu împăratul ce va crede; iată eu dau boii pentru arderea de tot, carele în loc de lemne, si grîul pentru darul de mîncare, toate le dau. Dar împăratul David a zis lui Ornan: Nu! Vreau să-l cumpăr pe pretul lui în argint, căci nu voi da Domnului ce este al tău, si nu voi aduce o ardere de tot care să nu mă coste nimic. Si David a dat lui Ornan sase sute de sicli de aur pentru locul ariei. David a zidit acolo un altar Domnului, si a adus arderi de tot si jertfe de multămire. A chemat pe Domnul, si Domnul i-a răspuns prin foc, care s-a pogorît din cer pe altarul arderii de tot. Atunci Domnul a vorbit îngerului, care si-a vîrît iarăsi sabia în teacă. Pe vremea aceasta, David, văzînd că Domnul îl ascultase în aria lui Ornan, Iebusitul, aducea jertfe acolo. Dar locasul Domnului, făcut de Moise în pustie, si altarul arderilor de tot, erau atunci pe înăltimea Gabaonului. David nu putea să meargă înaintea acestui altar să caute pe Dumnezeu, pentru că îl înspăimîntase sabia îngerului Domnului.

(HAGAI 2,8) Al Meu este argintul si al Meu este aurul, zice Domnul Ostirilor.
(1 SAMUEL 6,17) Iată umflăturile (tolbele) de aur pe cari le-au dat Domnului Filistenii, ca dar pentru vină; una pentru Asdod, una pentru Gaza, una pentru Ascalon, una pentru Gat, una pentru Ecron. Erau si niste soareci de aur, după numărul tuturor cetătilor Filistenilor, cari erau ale celor cinci căpetenii, atît cetăti întărite cît si cetăti fără ziduri. Lucrul acesta îl adevereste piatra cea mare pe care au pus chivotul Domnului, si care este si astăzi în cîmpul lui Iosua din Bet-Semes. Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cînd s-au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) sapte zeci de oameni din popor. Si poporul a plîns, pentru că Domnul îl lovise cu o mare urgie. Oamenii din Bet-Semes au zis: Cine poate sta înaintea Domnului, înaintea acestui Dumnezeu sfînt? Si la cine trebuie să se suie chivotul, dacă se depărtează dela noi? Au trimes soli la locuitorii din Chiriat-Iearim, ca să le spună: Filistenii au adus înapoi chivotul Domnului; pogorîti-vă si suiti-l la voi.

(IOSUA 6,19) Tot argintul si tot aurul, toate lucrurile de bronz si de fier sa fie inchinate Domnului, ele vor intra in Visteria Domnului.
(EXODUL25,2) Vorbeste fiilor lui Israel sa-mi aduca un dar inaltat; de la oricine are tragere de iniuma sa iei darul Meu inaltat. Iata ce veti primi de la ei ca dar: aur, argint si bronz; material albastru, purpuriu, stracojiu, panza alba de in subtire si par de capra; piei de berbeci vopsite in rosu si piei de vitei de mare; lemn de salcam; untdelemn pentru sfesnic, mirodenii pentru untdelemnul ungerii si pentru tamaia aromata; pietre de onix si alte pietre pentru efod (umarar) si pieptar; Sa-Mi faca un locas sfant si eu voi locui in mijlocul lor.

(1 IMPARATI 10,14) Greutatea aurului care venea lui Solomon pe fiecare an, era de sase sute sase zeci si sase de talanti de aur, afară de ce scotea de la negustorii cei mari si din negotul cu mărfuri, de la toti împăratii Arabiei, si de la dregătorii tării. Împăratul Solomon a făcut două sute de scuturi mari de aur bătut, si pentru fiecare din ele a întrebuintat sase sute de sicli de aur, si alte trei sute de scuturi mici de aur bătut, si pentru fie care din ele a întrebuintat trei mine de aur; si împăratul le-a pus în casa numită Pădurea Libanului. Împăratul a făcut un mare scaun de domnie de fildes, si l-a acoperit cu aur curat. Scaunul acesta de domnie avea sase trepte, si partea de sus era rotunjită pe dinapoi, de fiecare parte a scaunului erau răzimători: lîngă răzimători stăteau doi lei, si pe cele sase trepte stăteau doisprezece lei de o parte si de alta. Asa ceva nu s-a făcut pentru nici o împărătie. Toate paharele împăratului Solomon erau de aur, si toate vasele din casa pădurii Libanului erau de aur curat. Nimic nu era de argint: pe vremea lui Solomon argintul n-avea nici o trecere. Căci împăratul avea pe mare corăbii din Tars cu ale lui Hiram; si corăbiile din Tars veneau la fiecare trei ani, aducînd aur si argint, fildes, maimute si păuni. Împăratul Solomon a întrecut pe toti împăratii pămîntului în bogătii si întelepciune. oată lumea căuta să vadă pe Solomon, ca să audă întelepciunea pe care o pusese Dumnezeu în inima lui. Si fie care îsi aducea darul lui: lucruri de argint si lucruri de aur, haine, arme, mirodenii, cai si catîri; asa era în fiecare an. Solomon a strîns care si călărime; avea o mie patru sute de cară si douăsprezece mii de călăreti, pe cari i-a pus în cetătile unde îsi tinea carele si la Ierusalim lîngă împărat.
Daca tot esti aici arunca o privire si la:
Fara
Poza
Ceasurile interne ale vietii
de Hans CRAWLEYFara
Poza
Antimemorii oglinda limburilor
de Andre MALRAUX
Dex Masonic vol. I A-L
de Olimpian UNGHEREA