(328)
DESPLETESTE-MI PICIOARELE
Alexandru Ciobanu


[238,99] "Doar prin citirea scripturilor nu poti cunoaste nemijlocit Adevarul. Dar daca ajungi la Adevar, atunci vei īntelege scripturile. Ele nu sunt altceva decāt niste martori, ele depun marturie. Doar citindu-le nu poti experimenta Adevarul, dar odata ce īl cunosti, ele vor depune marturie. Toate scripturile din lume vor spune: Da, ai ajuns. Acesta este adevarul."

Omenirea trebuie pregatita pentru marele salt spre revelatie. Cele doua forte etern rivale sunt si acum īn contradictie, unii sunt pentru, ceilalti se opun. Unii mizeaza pe puterea devastatoare a surprizei, ceilalti ne mai dau o sansa īncercānd sa ne previna. Ca la potop. Putin cāte putin caci bezna este adānca iar timpul scurt. Genetica a facut pasi importanti si progreseaza continuu dar nu e suficient sa stim genetica. Trebuie sa avem si putere de abstractizare, prea suntem ancorati īn pragmatism. Trebuie declansat repede un exercitiu vast de dezvoltare a virtualitatii. Global si amplu, extins si profund. De aceea au aparut computerele. Ele au permis si vor sustine īn continuare campania de accelerare pāna la turbion a informatiilor omenesti din toate domeniile. Retele de conexiuni, sateliti, internet, televiziune, multimedia. Toate se pun īn slujba tornadei care antreneaza mintea omeneasca sa transforme realitatea cotidiana prafuita si ruginita, paupera si decadenta, īntr-una virtuala cu proprietati ideale. Pentru īnceput sablonata pe grile contabile apoi īnfloritoare, prada fanteziei omenesti si supraomenesti.

Viata īn toate componentele sale, se dovedeste un proces modelabil ce se poate simula īn conditii din ce īn ce mai bune daca tehnologia este suficient de performanta si rapida. Sunetul, interjectiile, semnalul video, ideogramele, īn curānd mirosurile, virtualitatea hologramelor, acuratetea si viteza laserelor si procesoarelor, vor permite pasul urmator. Impresiile, simtamintele, sentimentele sunt deja coletele cele mai frecvente ale traficului planetar īn retea. Nu degeaba toate valorile clasice sunt pe rānd demitizate, destabilizate, pulverizate, pentru a putea fi apoi virtualizate. Virtualul este poarta spre etapa urmatoare a evolutiei omenesti. Abstractizarea, conceptul ideatic nu trebuie sa mai depinda de model, macheta, statie pilot. Totul trebuie transpus īn plan virtual holograma, idee, concept. Concretul devine desuet, spiritul devine modus vivendi. Tindem sa ne comportam īngereste. Riguros, precis, rece, inflexibil, animat de idei īnalte, bune sau rele, dar virtuale.

Calea este lunga si este parcursa si de alte vietuitoare, lantul trofic se continua si īn amonte. Inertia este fireasca, dar nu are logica. Pentru a fi īnfrānta mai usor, baza materiala trebuie atomizata. Suntem fiinte de lumina trebuie sa ne orientam spre lumina chiar si metabolismul, prin inedia. Sexul se exacerbeaza pentru a trece prin erotism la virtualul platonic de mult uitat. Iubirea, care nu este o himera, īsi va intra īn deplinatatea drepturilor. Cununia va avea labilitatea hadronilor si va deveni pe deplin virtuala fiindca distantele nu se mai masoara cu pasul. Planeta ne este gazda si ne devine mediu de pornire īn dimensiunea virtuala, va ajunge mica precāt atomul fiindca nu o vom mai gravita cu pasul, ci cu gāndul. Cāt despre gānd, numai de bine. Prin antrenament va capata forta de taifun si precizie de laser. Adica va creste īn coerenta, ca lumina laserului. Meditatia, antrenamentul de concentrare al gāndirii īi sporeste gāndului forta si precizia. Forta majoritatii torpilata de o minoritate rebela si incoerenta a devenit de secole pilda de ineficienta si stagnare. Dictatul si unanimitatea, blasfemiate la rāndul lor, pentru eficienta, īsi vor reintra īn drepturi. Democratismul atenian, are lacune pentru ca si cel divin a condus la dictatura, deja celebra, a sfintilor īnaintea demiurgului. Fizica ne va īndruma viata sociala dupa regulile ei. Totul este pe deplin fezabil fiindca nu suntem deschizatori de drumuri si nici īncheietori de pluton. Doar ca acum ne-a venit rāndul.

[242] "Partenogeneza (partenos-fecioara; genesis-nastere)= reproducere asexuata īn care femela da nastere unui urmas, fara fecundare de catre mascul."

Domnul are potential deplin el īnfunda si desfunda cararile fertilitatii, si o poate face prin mijloace globale, īn masa sau specifice, individual.

(Geneza 20,17) "Avraam s-a rugat lui Dumnezeu, si Dumnezeu a īnsanatosit pe Abimelec, pe nevasta si roabele lui, asa ca au putut sa nasca. Fiindca Domnul īncuiase pāntecele tuturor femeilor din casa lui Abimelec, din pricina Sarei, nevasta lui Avraam. Domnul si-a adus aminte de cele ce spusese Sarei (procesul este īndelungat n.a.) si Domnul a īmplinit fata de Sara ce fagaduise. Sara a ramas īnsarcinata, si a nascut lui Avraam un fiu la batrānete, la vremea hotarīta, despre care-i vorbise Dumnezeu. Avraam a pus fiului sau nou nascut, pe care i-l nascuse Sara, numele Isaac."

Ideea genetica este urmarita apoi decenii la rānd, terenul este pregatit cu migala si atentie, necesita rabdare, evidente si birocratie.

(Geneza 25,20) "Isaac era īn vārsta de patruzeci de ani, cānd a luat de nevasta pe Rebeca, fata lui Betuel, Arameul din Padan-Aram (Adica: Mesopotamia.), si sora lui Laban, Arameul. Isaac s-a rugat Domnului pentru nevasta-sa, caci era stearpa; si Domnul l-a ascultat: nevasta-sa Rebeca a ramas īnsarcinata. Copiii se bateau īn pāntecele ei; si ea a zis: Daca-i asa, pentru ce mai sunt īnsarcinata? S-a dus sa īntrebe pe Domnul. Si Domnul i-a zis: Doua neamuri sunt īn pāntecele tau, si doua noroade se vor desparti la iesirea din pāntecele tau.Unul din noroadele acestea va fi mai tare decāt celalt. Si cel mai mare va sluji celui mai mic. S-au īmplinit zilele cānd avea sa nasca; si iata ca īn pāntecele ei erau doi gemeni. Cel dintāi a iesit ros de tot: ca o manta de par, si de aceea i-au pus numele Esau (Adica: Paros.). Apoi a iesit fratele sau, care tinea cu māna de calcāi pe Esau; si de aceea i-au pus numele Iacov (Adica: Cel ce tine de calcāi.). Isaac era īn vārsta de sasezeci de ani, cānd s-au nascut ei."

Genetica este o meserie dificila si subtila si īn plus necesita multa rabdare si evidente corecte. Pāna trec deceniile si materialul genetic ajunge la maturitate iar geneticienii au din nou de lucru, cititorul de biblie trebuie sa fie ametit cu istorioare, razboaie drepte sau nedrepte, īntāmplari, genealogii aparent inutile, pilde si porunci. Asadar īl regasim peste decenii pe Iacov barbat matur, īndrumat sa-si caute sotie nu dintre fiicele lui Canaan, printre care traia, ci, cum am zice noi o verisoara, dintre fiicele lui Laban, fratele mamei sale (Geneza 28,1-2). Pe drum tānarul Iacov face un popas de noapte si primeste instructiuni īn vis, pe care textierii ni-l comunica integral:

(Geneza 28,11) "A ajuns īntr-un loc unde a ramas peste noapte, caci asfintise soarele. A luat o piatra de acolo, a pus-o capatāi, si s-a culcat īn locul acela. Si a visat o scara rezemata de pamānt, al carei vārf ajungea pāna la cer. Īngerii lui Dumnezeu se suiau si se pogorau pe scara aceea. Si Domnul statea deasupra (Sau: lānga el n.t.) ei, si zic
Ea: Eu sunt Domnul, Dumnezeul tatalui tau Avraam, si Dumnezeul lui Isaac. Pamāntul pe care esti culcat, ti-l voi da tie si semintei tale. Samānta ta va fi ca pulberea pamāntului; te vei īntinde la apus si la rasarit, la miaza-noapte si la miaza-zi; si toate familiile pamāntului vor fi binecuvāntate īn tine si īn samānta ta. Iata, Eu sunt cu tine; te voi pazi pretutindeni pe unde vei merge, si te voi aduce īnapoi īn tara aceasta; caci nu te voi parasi , pāna nu voi īmplini ce-ti spun."


Cursul genetic al evenimentelor este dirijat cu atentie, Domnul īnchide si deschide pāntecele femeilor pe care urma sa le cunoasca Iacov, exact īn ordinea īn care urma sa le abordeze si pe durata prevazuta a convietuirii, astfel īncāt sa se obtina numarul prevazut de urmasi.

(Geneza 29,31) "Domnul a vazut ca Leea nu era iubita; si a facut-o sa aiba copii, pe cānd Rahela era stearpa." (Geneza 30,22) "Dumnezeu si-a adus aminte de Rahela, a ascultat-o, si a facut-o sa aiba copii."

Baza materiala necesara cresterii fara griji a copiilor, este dezvoltata īn paralel, prilejuind un material didactic suplimentar pentru zootehnistii geneticieni din zilele noastre. Iacov stie cum sa-si sporeasc turmele proprii īn detrimentul socrului sau, manipulānd de la nastere culoarea mielutilor si a iezilor.

(Geneza 30,31) "Laban a zis: Ce sa-ti dau? Si Iacov a raspuns: Sa nu-mi dai nimic. Daca te īnvoiesti cu ce-ti voi spune, īti voi paste turma si mai departe, si o voi pazi. Azi am sa trec prin toata turma ta; am sa pun deoparte din oi orice miel sein si pestrit si orice miel negru, si din capre tot ce este pestrit si sein. Aceasta sa fie simbria mea. Iata cum se va dovedi cinstea m
Ea: de acum īncolo, cānd ai sa vii sa-mi vezi simbria, tot ce nu va fi sein si pestrit īntre capre si negru īntre miei, si se va gasi la mine, sa fie socotit ca furat. Laban a zis: Bine! fie asa cum ai zis. Īn aceeasi zi, a pus deoparte tapii baltati si pestriti, toate caprele seine si pestrite, toate cele ce aveau alb pe ele, si toti mieii cari erau negri. Le-a dat īn mānile fiilor sai. Apoi a pus o departare de trei zile de drum īntre el si Iacov; si Iacov pastea celelalte oi ale lui Laban. Iacov a luat nuiele verzi de plop, de migdal si de platan; a despoiat de pe ele fasii de coaja, si a facut sa se vada albeata care era pe nuiele. Apoi a pus nuielele, pe cari le despuiase de coaja īn jgheaburi, īn adapatori, sub ochii oilor cari veneau sa bea, ca atunci cānd vor veni sa bea, sa zamisleasca. Oile zamisleau uitāndu-se la nuiele, si faceau miei baltati, seini si pestriti. Iacov despartea mieii acestia, si abatea fetele oilor din turma lui Laban catre cele seine si balsate. Si-a facut astfel turme deosebite, pe cari nu le-a īmpreunat cu turma lui Laban. Ori de cāteori se īnferbāntau oile cele mai tari, Iacov punea nuielele īn jghiaburi, sub ochii oilor, ca ele sa zamisleasca uitīndu-se la nuiele. Cānd oile erau slabe, nu punea nuielele; asa ca cele slabe erau pentru Laban, iar cele tari pentru Iacov. Omul acela s-a īmbogatit astfel din ce īn ce mai mult; a avut multe turme, robi si roabe, camile si magari."


Mecanismele de influentare e ereditatii erau cunoscute si dirijate de īngeri, si chiar daca nici acum nu ne sunt complet clare, e bine sa le tinem minte caci va veni si vreme ultimelor clarificari. Rolul impresiei vizuale expus īn cele de mai sus, chiar daca este translatat asupra oilor si a caprelor, si pare o stratagema menita sa pedepsesca viclenia lui Laban, spre īnavutirea si īndestularea lui Iacov, contine si un mesaj pentru geneticieni.

(Geneza 31,4) "Iacov a trimes de a chemat pe Rahela si pe Lea, la cāmp la turma lui. El le-a zis: Dupa fata tatalui vostru, vad bine ca el nu mai este ca īnainte; dar Dumnezeul tatalui meu a fost cu mine. Voi īnsiva stiti ca am slujit tatalui vostru cu toata puterea mea. Si tatal vostru m-a īnselat: de zece ori mi-a schimbat simbria; dar Dumnezeu nu i-a īngaduit sa ma pagubeasca. Ci cānd zicea
El: Mieii pestriti sa fie simbria ta, toate oile faceau miei pestriti. Si cānd zic
Ea: Mieii baltati sa fie simbria ta, toate oile faceau miei baltati. Dumnezeu a luat astfel toata turma tatalui vostru, si mi-a dat-o mie. Pe vremea cānd se īnfierbāntau oile, eu am ridicat ochii, si am vazut īn vis ca tapii si berbecii cari sareau pe capre si pe oi, erau baltati, pestriti si seini. Si Īngerul lui Dumnezeu mi-a zis īn vis: Iacove! Iata-ma, am raspuns eu. El a zis: Ridica ochii, si priveste: toti tapii si berbecii, cari sar pe capre si pe oi, sunt baltati, pestriti si seini; caci am vazut tot ce ti-a facut Laban. Eu sunt Dumnezeul din Betel, unde ai uns un stālp de aducere aminte, unde Mi-ai facut o juruinta. Acum, scoala-te, iesi din tara aceasta, si īntoarce-te īn tara ta de nastere."


Unda sonora si efectul ei catastrofal asupra sarcinii a fost deja pastrat, comunicat si surprins si īn alte surse [150,(32)].
Apoi īn istoria mai recenta, parintii lui Ioan Botezatorul.

(Luca 1,5) "Īn zilele lui Irod, īmparatul Iudeii, era un preot, numit Zaharia, din ceata lui Abia. Nevasta lui era din fetele lui Aaron, si se chema Elisaveta. Amāndoi erau neprihaniti īnaintea lui Dumnezeu, si pazeau fara pata toate poruncile si toate rānduielile Domnului. N-aveau copii, pentru ca Elisaveta era stearpa; si amīndoi erau īnaintati īn vārsta. ... Atunci un īnger al Domnului s-a aratat lui Zaharia, si a statut īn picioare la dreapta altarului pentru tamāiere. Zaharia s-a spaimīntat, cānd l-a vazut; si l-a apucat frica. Dar īngerul i-a zis: Nu te teme Zahario; fiindca rugaciunea ta a fost ascultata. Nevasta-ta Elisaveta īti va naste un fiu, caruia īi vei pune numele Ioan. ... Zaharia a zis īngerului: Din ce voi cunoaste lucrul acesta? Fiindca eu sunt batrīn, si nevasta-mea este īnaintata īn vārsta. Drept raspuns, īngerul i-a zis: Eu sunt Gavril, care stau īnaintea lui Dumnezeu; am fost trimes sa-ti vorbesc, si sa-ti aduc aceasta veste buna. Iata ca vei fi mut, si nu vei putea vorbi, pāna īn ziua cānd se vor īntāmpla aceste lucruri, pentru ca n-ai crezut cuvintele mele, cari se vor īmplini la vremea lor. ... Dupa aceste zile, Elisaveta, sotia lui, a ramas īnsarcinata si s-a tinut ascunsa cinci luni, caci zic
Ea: Iata ce mi-a facut Domnul, īn zilele īn care a privit spre mine, ca sa-mi ia dispretul dintre oameni."


(Luca 1,26) "Īn luna a sasea, īngerul Gavril a fost trimis de Dumnezeu īntr-o cetate din Galilea, numita Nazaret, la o fecioara logodita cu un barbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria. Īngerul a intrat la ea, si a zis: Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har; Domnul este cu tine, binecuvāntata esti tu īntre femei! Turburata foarte mult de cuvintele acestea, Maria se īntreba singura ce putea sa īnsemneze urarea aceasta. Īngerul i-a zis: Nu te teme, Marie; caci ai capatat īndurare īnaintea lui Dumnezeu. Si iata ca vei ramānea īnsarcinata, si vei naste un fiu, caruia īi vei pune numele Isus. ... Maria a zis īngerului: Cum se va face lucrul acesta, fiindca eu nu stiu de barbat?" Īngerul i-a raspuns: Duhul Sfānt Se va pogorī peste tine, si puterea Celui Prea Īnalt te va umbri. De aceea Sfāntul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Iata ca Elisaveta, rudenia ta, a zamislit, si ea, un fiu la batrānete; si ea, careia i se zicea stearpa, este acum īn a sasea luna. Caci nici un cuvānt dela Dumnezeu nu este lipsit de putere. Maria a zis: Iata, roaba Domnului; faca-mi-se dupa cuvintele tale! Si īngerul a plecat de la ea."

Duhul Sfānt Se va pogorī peste tine, si puterea Celui Prea Īnalt te va umbri.
Duhul, energia necunoscuta dar omniprezenta si omnipotenta Se va pogorī, actiunea este anuntata, altfel putānd ramāne neobservata, si are atribute de lumina, te va umbri, adica este o radiatie luminoasa insesizabila. Nu ne ramāne decāt sa conchidem ca e vorba de un tratament distal, subtil dar cu efecte cunoscute, o operatie de rutina efectuata de specialisti. Denumita, de ce nu, partenogeneza. Astfel un singur bistabil proteic īsi schimba pozitia si evolutia ia o alta turnura. Cromozomul X ramāne X, sau īsi modifica starea si transformāndu-se īn Y schimba sexul fatului. Bistabilii īnchid unele circuite si mamelele ramān articole de decor sexual, sau deschid altele si se vor transforma sezonier īn fabrici de lapte. Ca īn triajele complet computerizate unde acarul Paun, acum reciclat, joaca darts si trage doar cu coada ochiului la panouri. Vagonetii cu celule o iau pe alte trasee, constructia templului continua neīntrerupt vreme de 20 de ani. Ca la orice telecomanda, totul este bine gāndit si integrat asa īncāt purtatorul telecomenzii sa transmita minimum de informatie. Femeile alese erau de buna seama dotate cu un echipament genetic adecvat unei astfel de manevre, pe lānga care o sarcina artificiala din zilele noastre este ca o sedinta de popa prostul pe lānga o partida de bridge. Densitatea energiei folosite este dozata de la duh, cu gāndul, privirea, cuvāntul, actiunea. Interesant ca tot acest itinerariu este definit printr-o singura familie de cuvinte pe care o vom reconstitui chiar daca trebuie sa trecem peste hotarele strajuite ale limbilor.

Impresie, a imprima; imprecaţie (blestem, şuvoi verbal); impregna (a îmbiba cu o substanţă, de regulă lichidă); pregnant (vizibil, clar, expresiv). Şi mai departe în limba engleză: pregnancy (sarcină, graviditate, profunzime); pregnant (însărcinată, gravidă, pregnant, important). Prognostic? Băiat sau fată. Prin jocul condimentat al vocalelor aflăm mai departe drumul către rezultat: progeny - progenitura! Tot o coincidenţă lingvistică pare şi faptul că un hormon indispensabil īn reproducere este numit progesteron! Cum cui pe cui se scoate, în avorturile dirijate prostaglandinele sunt armele elegante ale medicinei, care nu mai dau fătului nici o şansă, şi îl obligă să se desprindă de placentă şi să se lase expulzat. În sfârşit însuşi termenul folosit în context, recompus din limba greacă, partenogeneza e clădit pe aceeaşi osatură. Încă o străveche rădăcină sumeriană PRGN (317).

Operatia poate fi directionata individual sau īn masa. Rutul animalelor este o telecomanda declansata la nivelul speciei, noi o asociem cu venirea primaverii, a pasarilor calatoare, cu cresterea preturilor la energie sau cu alte evenimente, dar clockul bate tactul, vietuitoarele se supun oarbe poemului vietii, iar telecomanda este īn māinile Domnului:

(Iov 39,1) " Stii tu cānd īsi fac caprele salbatice puii?Vezi tu pe cerboaice cānd fata? Numeri tu lunile īn cari sunt īnsarcinate, si cunosti tu vremea cānd nasc? Ele se pleaca, fata puii, si scapa iute de durerile lor. Puii lor prind vlaga si cresc sub cerul slobod, pleaca, si nu se mai īntorc la ele."

Īn unele zone ale pamāntului chiar si oamenii paseau anual īn aceasta cadenta iar femeile locului nasteau, pāna nu demult, īn fiecare primavara cāte un prunc. Practica a demonstrat deja ca se pot obtine vietuitoare fertilizāndu-se ovulul femelei cu material genetic din celule ale altui organ. De pilda s-au creat broaste folosindu-se informatia genetica provenita din celule ale intestinului [243,46], sau oi cu material genetic din uger (de acum celebra oaie Doli), adica prin partenogeneza. Desigur experimentele sunt mai avansate decāt se declara. Faptul divers fiind rubrica ce gazduieste cu generozitate astfel de evenimente pe care putina lume le clasifica. Recoltarea si replantarea ovulului uman a devenit o operatie uzuala de vreme ce īntr-o tara īn curs de tranzitie, contra unui tarif dezonorant, un ou de femeie poate fi extras si exportat īntr-un mediu cu venit pe cap de locuitor, net superior.

Tehnica si mijloacele sunt desigur diferentiate atāt īn functie de nivelul tehnologic atins cāt si de buzunarul cumparatorului. Nivelul la care practica oamenii - noaptea, prin clinici improvizate, unde singurii factori antiseptici sunt bodzgarzii - nu este cel mai elegant dar zeii o faceau, dupa cum pastreaza textele, īn conditii de īnalta tinuta. Amploarea fenomenului sarcina artificiala īn diferite conditii de fertilizare si parteneriat a deschis īn fata lumii un subiect pentru unii fierbinte, pentru altii tabu, pentru unii dureros pentru altii banos. Omenirea trebuie pregatita pentru marele salt spre revelatie. Nu mai sunt suficiente cartile, filmele, sf-urile, cu fel de fel de bioroboti.


***

David Copperfield un magician de renume a purces la o campanie de demitizare a preceptului biblic al sarcinii induse distal de divinitate. Chiar daca binecunoscuta infrastructura tehnologica ce īnsoteste numerele de magie ale maestrului, nu si-a propus sa fertilizeze de adevaratelea fericita spectatoare, idea nu mai este de domeniul iluzionismului. Asadar a montat un spectacol itinerant īn care de fiecare data o spectatoare aleasa cinstit sau trucat, amanunt care nu mai are nici o importanta, este īnsamāntata pe scena, īn fata asistentei platitoare de bilete, cu curiozitatea atātata la maximum. Īnsamāntare fara contact fizic! Veniti lume sa vedeti! Subconstientul primeste sutul si īncepe sa proceseze. Constientul intra īn alerta de gradul zero. Pentru ca lucrurile sa reintre īn matca magicianul are pasul pregatit. Dupa o ora si jumatate, spectatoarea īnca pe scena, naste. Toata lumea respira usurata. Asa ceva nu se poate, asadar era trucaj!! Si fiecare pleaca linistit acasa, dar problema propriu-zisa s-a īnsurubat definitiv īn subconstient. WEBul este suprasaturat de detaliile operatiunii, e suficient sa soliciti date reunite despre magician, artificial, pregnancy si sa ai timp. (http://www.huffingtonpost.com/2005/10/18/magician-david-copperfield_n_9095.html).***

Anecdota pe internet.
Mentalul colectiv se framānta, depersonalizat, anunta cu umor aparent dezinteresat perspectiva potopului. Īn haina modernizata si cu desfacerea asigurata de mijloacele de telecomunicatie, aflam primele potentialitati ale sarcinii virtuale. O simpla anecdota pe internet!

"Tata, cum am aparut eu pe lume? Bai fiule, odata tot ai sa afli si mai bine sa stii de la mine: Eu si maica-ta, īntr-o zi am intrat īntr-o camera de chat a lui Yahoo. Am aranjat apoi o īntālnire via e-mail si ne-am īntālnit īntr-un internet-cafe virtual. Ne-am strecurat īntr-o camera privata, unde maica-ta a acceptat un download din hard-ul meu. Imediat ce era gata de upload, am descoperit ca nici unul dintre noi nu activase firewall-ul si fiind prea tārziu sa mai dam delete, peste noua luni a aparut un mic pop-up binecuvāntat tipānd din toti rarunchii:You've Got Male!

***

Dialog pe internet.
El: buna, esti in dus?
Ea: ?
El: dush!
Ea: aaa, da, masaj, alintat... e foaaarte bine...
Ea: tu?
El: am amutit!
El: stai sa cuplez diacriticele, cine te alinta?
Ea: eu, cu mānutele mele...
El: atunci astept sa termini
Ea: am terminat de jumadeora, trebuia sa fiu ok pentru tine
El: da? si eu am procedat la fel, dar fara masaj si celelalte
Ea: comunicam bine...
El: tot ca sa fiu ready
Ea: si esti?
El: da, m-am inspectat,
Ea: si ti-a iesit socoteala? numaratoarea vreau sa spun!
El: spune
Ea: eu?
El: da, tu, sau ai pus sosia la pupitru
Ea: nu, sunt eu!
El: identifica-te, zi-mi parola!
Ea: am un funduleţ răzleţ
El: tu esti, fa clic pe el
Ea: ia-ti singur si nu ma provoca
El: esti deja provocata
Ea: oho, si īnca cum
El: sa aud! cum?
Ea: cu ce
Ea: de unde sa īncep
El: de sus īn jos
Ea: greu de spus īn cuvinte
El: tocmai pentru asta au inventat baietii internetul ca sa evoluam de la bestie la om
Ea: superb...
El: deci,
Ea: tu trebuie sa īncepi, despre tine
El: ar fi culmea asediului sa fie invers, dar da tu tonul,
Ea: trebuie sa ma ajuti
El: eu fac restul...
Ea: suna bine, dar sa nu te uiti!
El: nuuuu
Ea: n-ar mai avea nici un rost sa mai vorbim
El: suntem pe mess?
Ea: aaa, da
El: ?
Ea: m-am blocat, nu stiu, ajutooor...
El: parca ai fi partizan, nu scoate omul nimic de la tine
Ea: ti-am zis sa ma īncepi tu
El: ochii, nasul, gātul, gātul
Ea: umezi, nasul cārn si rece, gātul calm
El: calm?
Ea: da,da
El: narile fornaie?
Ea: stai sa vad. nu. trebuie?
El: sigur ca trebuie, trimite-le presiune
Ea: ma faci sa rād
El: poti sa si rāzi
Ea: am scapat laptopul din poala,
Ea: unde ramasesem
El: nu e bine cu laptopul īn poala, e incomod si inestetic, uite ti-am adus putin cognac īntr-o ghinda
Ea: de unde stii ca-mi place ... ghinda? pupici!
El: aseaza-te confortabil, eu primesc orice informatie cer
Ea: mi-am schimbat pozitia, sa ma īnveti si pe mine cum primesti orice informatie, am īnvatat si eu cāte ceva
El: ce ai īnvatat?
Ea: cum sa cer informatii, si cum sa le vad
El: īntrebi si īti vin īn minte
Ea: si mi se raspunde?
El: sigur, imagini, texte,cifre, orice; mirosuri
Ea: mirosuri? a ce miros?
El: ....a trup
Ea: normal
El: stii cum e mirosul de trup?
Ea: oarecum
El: e cel mai usor de manevrat
Ea: ?
El: poti sa faci pe cineva sa miroasa cum vrei tu, īntelegi?
Ea: nu, ce meserie ai? cum crezi ca miros eu?
El: sa nu te astepti la un raspuns cosmetic
Ea: nu ma astept la nimic cosmetic de la tine, nu ma cunosti, nu stii unde locuiesc, doar laser, bisturiu si lovituri pe taste
El: totul e doar informatie, femeia trebuie sa aibe mirosurile ei, ea se destainuie prin mirosuri
Ea: mi se ascut simturile, te ascult, este o chestiune de igiena
El: nu numai, intervine un anume rafinament, ce apartine de senzualitate, de sexualitate. feromonii
Ea: simt o pata de parfum de la īncheietura māinii de acum trei zile
El: vorbeste-mi despre alte mirosuri, nu de atomizor
Ea: nu stiu sa vorbesc despre ele, ti le las sa le descoperi tu
El: sunt mirosuri pe care narile le adulmeca si cānd le gasesc le aspira cu lacomie. alerta se da īn tot organismul. nu e alarma de intoxicare e cu totul altceva, altceva ... de declansare ... fiecare regiune are codul ei de identificare si de alerta. dupa un timp mirosurile se amesteca si īncepe o oarecare degringolada. organele doresc sa se reorienteze fiecare īsi cauta perechea si da peste altceva. īn final totul pare amestecat si nimic nu mai conteaza...
Ea: mai spune-mi
El: evident aceste mirosuri atat de pretioase si pretentioase sunt si cele mai sensibile. ele se degradeaza repede si de aceea corpul trebuie īngrijit cu atentie.
Ea: īnteleg
El: īn evanghelia eseniana se spune ca oamenii trebuie sa se spele odata pe zi. nici mai des nici mai rar. deci mirosurile au si ele un timp de maturizare.
Ea: instinctiv, asa am facut mereu.
El: confirmi?
Ea: da
El: de fapt discutam de o civilizatei a bacteriilor
Ea: chiar
El: ele ne ajuta pe noi sa ne iubim, sa ne urām, sa ne deconspiram emotiile, e ca si cum paznicii ar aprinde focurile ca vin dusmanii, sau ar deschide portile sa intre musafirii
Ea: ce interesant, mirosul musafirului
El: mirosul musafirului iubit
Ea: ce imagini īmi declansezi!
El: femeile exceleaza īn selectivitatea mirosurilor
Ea: ma coplesesti, regret inabilitatea de a ma exprima prin vorbe
El: dar ai atātea alte mijloace...
Ea: nu īnteleg cum vine informatia la tine
El: e suficient sa īncepi si sa desiri si firul te duce
Ea: la ariadna
El: nu trebuie sa-l rupi si nici sa-l īnozi
Ea: ok
El: niciodata nu e un singur fir ci o puzderie, aici intervine priceperea, se cāstiga greu
Ea: te cred
El: ai sonor la laptop?
Ea: da
El: camera?
Ea: da
El: vezi ca pot fi interceptate foarte usor, eu le-am dezafectat
Ea: nu prea deschid eu astea
El: cānd ai facut-o ultima data?
Ea: acum vreo sase luni, la ziua mea
El: ca sa te cucereasca cineva?
Ea: e ceva de rau?
El: nu, dar ti-a aparut un tremur īn plus, pe coloana
Ea: nu-l simt
El: te-ai obisnuit cu el, sau cu dānsul
Ea: iar m-ai luat prin surprindere, unde ramasesem...
El: gātul, sānii, dar ti-ai consumat exercitiile la dus
Ea: nici vorba, nici macar nu am īncercat
El: abdomenul, fesele. aici halta este mai lunga.trebuie sa te ocupi de fiecare īn parte. exercitiul este bilateral, altfel nu se poate, nu m-ai observat pāna acum...?
Ea: īncepusem sa te simt, sa ma acomodez cu tine. nu spune nimic.
Ea: īntreaba-ma
El: ce iti place cel mai mult?
Ea: stai, ca gāndesc, ceva cu totul deosebit...
El: da
Ea: intromisia,
El: da, e inimitabila
Ea: īn mine e vijelie
El: ma īnciti
Ea: speechless
El: stau cu cursorul pe tine
Ea: vorbeste-mi, īntreaba-ma
El: nu prea ma iei īn serios
Ea: daca ai fi aici si m-ai atinge n-ai mai zice asta
El: tocmai treceam pe acolo
Ea: cred ca am 10000V
El: ar fi prea simplu
Ea: e o dovada ca sunt aici cu toate simtuirle implicate, dar parca ma simt īncoltita.
El: poti sa te deconectezi
Ea: nuu, e ceva ce īmi place pāna la o anumita intensitate...
El: dupa care
Ea: dupa care īmi place si mai mult
El: pacat de netul asta, a mers ca niciodata
Ea: ce-ti veni, crezi ca mi-e usor?
El: atunci sa lasam pe alta data
Ea: nu cred ca e bine, daca nu trec acuma de bariera asta... vreau sa deliram erotic īn retea
El: uite īti trimit o floare. are mirosul tau!
Ea: ma duc sa o descarc īn vaza
El: e mica, mica, sub 30k, vine imediat
Ea: waw, e sublima, e carnivora? De unde ma stii asa de bine?
El: am suprimat distantele
Ea: īntelegi ce senzatie mi-ai trezit provocāndu-ma? Sunt disperata, nu pot sa exprim, simt ca explodez, dar cum sa te fac sa citesti asta
El: nu vreau sa explodezi, vreau sa ma īnlantui, sa curgi prin mine
Ea: asta se īntāmpla,
El: acum, nu mai amāna
Ea: nu amān nimic
El: atunci va fi potopul
Ea: acum e flacara,
El: e doar o biata tornada ce se īnsurubeaza bezmetica, o simti?
Ea: unde o dirijezi? sunt ca un animal īncoltit
El: de asta ti-am zis din prima clipa "fundulet razlet"
Ea: speriat de libertate
El: cine mai are nevoie de libertate? aici e vorba de opresiune, de invazie
Ea: sunt ravasita
El: am oprit atacul, esti īn alta lume...
Ea: du-l pāna la capat, sunt īntr-o stare...
El: e un joc inegal, mi-ai trimis atātea fotografii, te stiu pe de rost
Ea: iar eu pe tine, deloc
El: deci situatia te obliga sa ma īnlocuiesti inevitabil cu cineva cunoscut.
Ea: nici gānd, situatia ma obliga sa te cunosc pe tine
El: la ce bun? ce reactie vei avea cānd chiar voi fi cu tine?
Ea: o sa te stiu
El: o sa simti ca am mai trecut pe acolo?
Ea: deja simt asta
El: vrei sa revin
Ea: dar esti aici
El: bine, fii din nou femeie, nu tastatura
Ea: te iau si te tin, devin femeie cu tine
El: simti ce miros devastator ai?
Ea: acum īnteleg ce ziceai mai devreme, stiu cum miros acum
El: e tardiv nu te mai poti preface, e mirosul femeii pe care o ascunzi
Ea: blānd si insinuant
El: si pe care o voi provoca sa iasa la lumina, crud si tandru
Ea: exact cum īmi doresc, despleteşte-mi picioarele...
El: ia cāta fericire vrei, universul e darnic. dezbina-ti coapsele...
Ea: mi-e frica
El: voi intra sa refacem traseul primordial īn sens invers
Ea: te primesc cu totul
El: priveste-ti culorile, pacat ca nu le vezi dinauntru, ca mine
Ea: nu le vad
El: īti las un mesaj pentru generatia urmatoare... si ies
Ea: īl simt
El: sa-l duci peste decenii
Ea: sunt coplesita, nu te merit
El: eu nu te merit, chiar daca ma accepti. o sa-mi spui cānd īncepi sa ma iubesti?_
Ea: deja te iubesc, trebuia sa o faci mai demult
El: nu īti place sa risti
Ea: nu ti-am povestit tot despre mine
El: ai vrut tu, sau te-a scuturat vāntul?
Ea: daca am vrut? daca vreau? īmi doresc...
El: oricum ne putem trezi si o putem lua de la capat cu alte personaje. vezi ce instrument minunat ne-au pus la priza?
Ea: ar fi trebuit sa ne fi adus unul lānga altul
El: pentru ce? ma duc sa ma culc, te voi gasi īn asternut. noapte buna
Ea: te tin la piept
El: stinge-l
Ea: mi-e greu e prea brusc...īnca vibrez
El: dormi
Ea: daca mai atingi tastele ma topesc...fac un efort sa ma ridic, sa ajung inundata īn patul mare si gol
El: fa din nou dus, echivaleaza cu stergerea fisierelor...
Ea: nici nu ma gāndesc, nu vreau sa scap nici o unda de senzatie
El: ...sa se poata īncarca apoi fericirea altcuiva. vezi ca ti-am schimbat parola.
Ea: nu-ti mai place funduleţ răzleţ?
El: de acum ai parola despleteşte-mi picioarele
Ea: lesin...
El: tii minte?
Ea: ...ma omori...
El: dormi, la tine e aproape ziua...