Autorul se prezinta: JAKOB LORBER mai este numit si scribul umil al lui Dumnezeu.
În timp ce inimile se uscau sub arsita pustiitoare a ideilor care-L negau pe Christos, într-un loc retras si linistit, un suflet simplu si iubitor de Dumnezeu L-a întâlnit în focarul cel viu al inimii sale pe Iisus. Binecuvântatul era misticul Jakob Lorber din Graz. Ca si în cazul profetilor Vechiului Testament, prin el a vorbit Spiritul atotputernic al lui Dumnezeu, pe care el L-a simtit si L-a auzit ca pe o tainica voce interioara.
Jakob Lorber s-a nascut în anul în catunul Kanischa, Steiermark, într-o familie de tarani germani. Înca din frageda tinerete, Jakob Lorber s-a dovedit foarte talentat în multe domenii. El chiar urma sa devina pastor si a facut studii de specialitate, dar dupa terminarea lor s-a dedicat preocuparii sale preferate, muzica.
În primavara anului i s-a oferit postul de capelmaistru la Trieste (Italia). Jakob Lorber tocmai îsi facea pregatirile de plecare când, dintr-o data si pe neasteptate, s-a petrecut un eveniment miraculos care a dat o întorsatura decisiva vietii si creatiei sale de atunci înainte. În zorii zilei de 15 martie 1840, Jakob Lorber a primit misiunea sa divina printr-o chemare de-a dreptul profetica. Precum profetului din Patmos, si lui o voce divina i-a poruncit: „Ia-ti acum condeiul si scrie!“.
Din momentul primirii misiunii sale divine si pâna la moartea sa, în 1864, Jakob Lorber si-a subordonat întreaga sa personalitate îndeplinirii acesteia. De atunci începând, el a trait mai mereu retras si în smerenie, acceptând sa fie doar „scribul umil al lui Dumnezeu“. Din operele dictate de vocea divina lui Jakob Lorber amintim, în ordine cronologica: „Casa Domnului“, „Saturn“, „Soarele natural“, „Soarele spiritual“, „Copilaria lui Iisus“, „Scrisorile necunoscute ale lui Iisus Cristos catre Abgar Ukkama, regele Edessei“, „Scrisoarea din Ladiceea a apostolului Pavel“, „Pamântul si Luna“, „Episcopul Martin“ (Evolutia unui suflet în lumea de dincolo de moarte), „Robert Blum“ (Un ghid prin lumea cealalta), „Cele trei zile la Templu“ (Iisus la 12 ani, la Ternplu), „Daruri cere?ti“ si „Marea Evanghelie a lui Ioan“ (o descriere amanuntita a celor trei ani de propovaduire a lui Iisus, care completeaza si interpreteaza informatia biblica).
Aspectul cel mai important în cazul lui Jakob Lorber, care de altfel avea si harul clarviziunii, este minunata învatatura ce se desprinde din cartile sale. |